Prutkoffie

Prutkoffie

zondag 7 februari 2016

Blue Curaçao Coco Latte

Blue Curaçao Coco Latte stond al een tijd op mijn lijst om te maken. De koffie kenmerkt zich met de blauwe kleur onder in het glas. De blauwe kleur is Blue Curaçao siroop. Wat heb je nodig om deze koffie te maken:

* 10ml Monin Blue Curaçao siroop
* 10ml Monin Coconut siroop
* 90ml Melk
* 30ml Espresso
* Ijs klonten

Het belangrijkste bij deze koffie is het creëren van lagen. Voorzichtig ingieten is dus een pre. Eerst worden de Monin siropen in een hoog latte glas geschonken. Daarna komen de ijs klonten erbij, gebruik drie a vier klonten. Daarna komt de melk, deze moet men niet de snel willen inschenken, want anders is het effect van de lagen weg. Door het rustig erin te gieten blijft de melk drijven op de siropen. Even laten rusten voordat de espresso erop komt. De espresso moet men ook langzaam inschenken, anders gaan de elementen alsnog met elkaar mengen. Schenk rustig door met de espresso totdat er drie lagen ontstaan, de siropen, de melk en de espresso. 

Blue Curaçao Coco Latte is een echt zomers drankje. Het heeft iets feestelijks. Zelf dacht ik dat deze koffie moeilijk te maken was, omdat er drie lagen moeten ontstaan. Achteraf viel het mee, maar men moet er gewoon goed om denken dat alles rustig ingeschonken wordt.

Ik vindt de Blue Curaçao Coco Latte een bijzonder lekker drankje. In principe is het een koude koffie. De Espresso was dan wel warm, maar door het ijs koelt het erg snel af. Het is geen zware koffie, want de siropen blijven, mede door de gemaakte lagen, onder in het glas. De zoetigheid komt pas aan het licht wanneer de koffie bijna op is. Of men moet het door elkaar roeren. Deze koffie zal ik zeker weten nog eens maken, want het is een heerlijke, bijzondere koffie waarbij de sterkte van de Espresso niet ondermijnd wordt en de koffie niet erg zoet is om de drinken. Een tip om eens iets feestelijks te serveren! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten