Prutkoffie

Prutkoffie

zondag 14 februari 2016

Tiramisu koffie

Koffie blijft een leuk product om mee te werken. Ditmaal heb ik Tiramisu koffie gemaakt. De koffie is vrij eenvoudig te maken, later kom ik hierop terug. De benodigdheden voor de koffie zijn:

* 15ML Monin Chocolate Cookie Syrup
* 15ML Monin Amaretto Syrup
* 180ML Melk (koud!!)
* 60ML Espresso

De koffie is dus eenvoudig te maken. Waarom? Omdat alles in één keer in het glas gegoten wordt en daarna pas geroerd wordt. Om te beginnen, wacht met het inschenken van de ingrediënten totdat de espresso gezet is, anders vermengen de siropen en de melk al met elkaar. Het is juist de bedoeling dat alle producten tegelijk door elkaar geroerd wordt.

Begin eerst met de siropen in het glas te schenken, zodat de basis gelegd wordt. Doe daarna de melk erbij, er hoeven geen lagen gemaakt te worden. Als laatste schenk je de espresso bij het glas in. Het roeren kan beginnen, dit kan met een lepel of met een mini mixer. De smaken worden nu met elkaar vermengd, waardoor de tiramisu smaak ontstaat.

De Tiramisu koffie is een ware smaaksensatie. De smaken versterken elkaar, maar de Amaretto is de overheersende factor. Toch is het niet zo dat het alle smaken overtreft. Het is een eenvoudig om te maken voor bijvoorbeeld als je even snel een lekkere koffie wilt. Het duurt ongeveer 4 minuten om de koffie te maken. Denk goed om de verhoudingen, anders wordt het te zoet.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten