Prutkoffie

Prutkoffie

zaterdag 13 februari 2016

By-Kees op de koffie


Heerenveen is een nieuw café rijker, de espressobar By-Kees. Volgens By-Kees is het een "Coffee-experience" in Heerenveen. Puurheid, passie en beleving staan centraal. Voor Prutkoffie was het tijd om By-Kees eens te bezoeken.

By-Kees, gevestigd aan de Vleesmarkt in Heerenveen, ziet er van de buitenkant al gezellig uit. In de zomer kun je buiten zitten en genieten van het mooie weer met een bakkie koffie. By-kees is gericht op lifestyle. Binnen is het modern, robuust, industrieel en gezellig ingericht. Ik vind het, vooral de tijd waar we nu ook in zitten, dat een mooie combinatie, want daarmee onderscheid men zich van de andere cafés. Het pand heeft twee verdiepingen, waarbij men vooraan op de eerste etage een mooi uitzicht heeft op de vleesmarkt. Het personeel is oplettend en vriendelijk.


Prutkoffie is twee keer langs geweest By-Kees voor een lekkere koffie. De eerste koffie is de Chocolate love. Gemaakt van chocolade cappuccino met slagroom en gedecoreerd met chocoladepoeder of snippers. De cappuccino heeft een romige smaak welke niet verloren gaat door de slagroom. De slagroom is dik en blijft "drijven" op het drankje, waardoor het niet met elkaar vermengd.





De tweede koffie By-Kees was Sweet dreams. Een latte gecombineerd met de Monin siropen hazelnoot en vanille, slagroom erboven op en afgemaakt met een topping. De latte is romig en sterk van smaak. Ook hierbij blijft de slagroom "drijven"op het drankje.

Ik heb er nog een Anise rocks koek bijgenomen. Het is een koek van anijs met glutenvrije havermout gevuld met crunchy amandel nootjes, rozijnen en maanzaad. Het werd me aanbevolen om de koek te nemen. In 1 woord: Heerlijk! Echt een tip om eens te proberen. De smaken overheersen elkaar niet, maar combineren meer met elkaar, wat resulteert in een smaaksensatie.



Bij deze twee koffies is het woord "peuzelen" aan de orde. Men begint eerst rustig de slagroom op te eten. De slagroom blijf goed dik en zakt niet weg in de koffie. Men kan er dus lang van genieten. Eenmaal wanneer de slagroom op is, komt de koffie aan de orde, waarvan de sterke smaak goed behouden blijft onder de slagroom. Beide dranken zijn aan te bevelen om te proberen, want het is een experience, oftewel een beleving. By-Kees is zeker aan te bevelen om eens te bezoeken wanneer men in Heerenveen is. Het is een jong bedrijf welke net open is, maar nu al onderscheidt maakt ten opzichte van andere cafés in Heerenveen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten