Prutkoffie

Prutkoffie

zondag 18 oktober 2015

French Cappuccino

Vandaag heb ik French Cappuccino gemaakt. Het is de eerste keer dat ik deze ging maken. Hiervoor heb ik gebruikt

* 30ml Monin Gingerbread (Honingkoek) ( eventueel kan het ook met een anders smaakje )
* 120 ml melk
* Dubbele espresso
* Slagroom 
* Om het af te maken: Cacaopoeder

Honingkoek siroop
Het eerste wat moet gebeuren is het opwarmen van de melk en Monin siroop. Deze twee ingrediënten doet men tegelijk in 1 pan. Ondertussen kan de dubbele espresso gezet worden. Omdat de frenchpress alleen gebruikt kan worden om koffie mee te maken, heb ik de Tassimo erbij gepakt. Hiervoor had ik nog espresso liggen. 

Na ongeveer 3 minuten had ik een dubbele espresso klaar staan. De melk en siroop waren ondertussen ook al goed opgewarmd. De melk en de siroop moeten over de espresso geschonken worden. Eenmaal gedaan, spuit men de slagroom erop en maakt men het geheel af met cacaopoeder. Dit kan ook met chocoladesaus. Alles met elkaar heb ik er ongeveer 5 minuten erover gedaan om een French cappuccino te maken.

Wat mij opviel was het gemak van de cappuccino. Als ik het recept lees, denk ik al gauw `Dit wordt ingewikkeld.` Maar als ik er eenmaal mee bezig ben, gaat het sneller en gemakkelijker. Het enige wat men hoeft te doen is opwarmen, espresso klaar maken, bij elkaar inschenken en afmaken. Ready to serve!

De French cappuccino was heerlijk. Ik heb er van genoten. Deze zal ik nog vaker gaan maken. De smaak van de honingkoek gaat niet verloren tijdens het opwarmen. Het trekt juist in de melk. Door in combinatie met de espresso, wordt de smaak nog meer versterkt. Een aanrader om te maken wanneer je begint, want moeilijk is het niet!

Het resultaat

1 opmerking: