Prutkoffie

Prutkoffie

zondag 8 november 2015

Hazelrock koffie

Ijskoud, dit woord past goed bij de Hazelrock koffie. Ondanks dat het buiten guur weer is, ga ik deze koude koffie proberen te maken. De benodigdheden zijn als volgt:

* 30ML Monin hazelnoot siroop
* 120ML melk
* 50ML koude koffie
* Ijs klonten
* Koffie bonen

De koude koffie kan gewoon gezet worden in de Bialetti Frenchpress. Het belangrijkste wat men niet moet vergeten bij het maken van deze koffie is dat de laagvorming belangrijk is, want dat is het uiterlijk van de Hazelrock.

Eerst doet men de de ijs klonten in het glas. Als tweede wordt de Monin hazelnoot siroop toegevoegd. Als derde is de melk aan de beurt. Giet de melk voorzichtig in het glas, want dan gaan er laagjes vormen. Anders vermengd het gelijk met elkaar. Als laatste komt de koude koffie er overheen. Ook hierbij voorzichtig de koffie erin gieten. Het beste is eerst de helft erin te gieten en dan even laten staan, want anders gaan de lagen alsnog met elkaar mengen.

Mijn ervaring is dat deze koffie niet moeilijk om te maken is, maar het draait wel aandacht. Het belangrijkste is de laagjes. Alles met elkaar duurde het ongeveer 4 minuten. Koude koffie smaakt altijd anders dan warme koffie, maar toch vind ik deze erg lekker. Als men het gaat drinken, is het wel het beste om alles met elkaar te gaan mengen, zodat de smaken van de hazelnoot en de koffie gecombineerd worden met de melk. De koffie blijft een beetje overheersend, maar de hazelnoot proeft men wel.

Tips:
* Giet voorzichtig
* Aandacht is belangrijk voor het juiste resultaat
* Neem de tijd

In onderstaand filmpje, welke ook op prutkoffie's YouTube account staat, laat ik stap voor stap zien hoe ik de Hazelrock heb gemaakt. Enjoy!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten