Prutkoffie

Prutkoffie

zondag 6 maart 2016

Grenacoco

Het is zondag, speciale koffie dag. Vandaag heb ik een zelf bedachte koffie gemaakt. De ingrediënten die ik heb gebruikt zijn:

* Monin siroop Grenadine
* Monin siroop Coconut
* 200ml melk
* 60ml espresso
* Slagroom
* Chocoladesnippers

De Grenacoco is een warme drank gebaseerd op espresso. Om te beginnen moet eerst de melk opgewarmd worden. Doe daarbij een klein beetje Grenadine om een rode kleur melk te krijgen. Als de melk aan het opwarmen is kan alvast de Grenadine en de Coconut bij elkaar in een glas gegoten worden (ongeveer 10ml van beide, zodat je een laag krijgt). Zorgt ervoor dat de melk opgeschuimd wordt voordat het de ideale temperatuur bereikt (tussen de 60 en 70 graden). Eenmaal op temperatuur kan de melk bij de Monin siropen ingegoten worden. Het maakt niet uit of de koffie uit lagen bestaat of met elkaar vermengd wordt. Als alle melk in het glas gegoten is kan de espresso erbij, wat gaat zorgen voor een bruine kleur. Daarna komt de slagroom erbij, zodat er twee lagen ontstaan (een bruine en witte laag). Als laatst wordt de koffie versierd met chocolade snippers en een klein vleugje Grenadine boven op de slagroom.

Het resultaat was een koffie welke een goede smaak had. De zoetigheid van Grenadine proefde je telkens weer, maar de grenadine was niet overheersend aanwezig, wat ik zelf wel verwacht had. Zelf denk ik dat de melk en de Coconut siroop de zoete smaak geneutraliseerd hebben. De Espresso was redelijk sterk en kwam goed tot z'n recht in deze koffie. Ik heb genoten van deze koffie en had dit resultaat eerlijk gezegd ook niet verwacht. Deze koffie zal ik zeker vaker gaan maken. Eenvoudig en snel te maken, toch lekker lang genieten. Echt een koffiemoment gepakt om te genieten van deze heerlijke koffie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten